lauantai 17. tammikuuta 2015

3. peli HNMKY vs BC Meshcheryakova 17.1.2015 @12:00

Labrīt!

Taas mennään. Aamurutiinit hoidettu.

Kolmannnessa pelissä vastaan tuli minskiläinen BC Meshcheryakova. Valko-venäläiset olivat voittaneet seitsemästä EYBL-pelistään neljä. Meshcheryakova aloittikin terävästi, mutta Namikan onneksi sortui peräkkäisiin virheisiin ja menetyksiin. Namika riisti, iski 5-0 runin ja Meshcheryakova otti nopeasti aikalisän. Pojat pysyivät vireessä ja pallo liikkui hyvin. Taululla erän puolivälissä 11-2. Erä jatkui loppuun Namikan viedessä peliä. Minskiläiset pudottivat vielä viime sekunnin kolmosen, ja erätauolle vetäydyttiin tilanteessa 16-11.

Toinen erä alkoi molemmin puolin hapuillen. Pelin tempo oli kova ja tunteetkin vähän kuumenivat. Minskiläiset tulivat lujaa ja pelasivat koko ajan virheiden rajamailla. Namika hallitsi hermonsa. Pelasi hyvää syöttöpeliä, ja minskiläiset puolestaan tuhrivat hyökkäyksiään askelrikkomuksiin. Erän lopulla Namikalle tuli synkempi hetki ja Meshcheryakova nousi iholle. Oli Namikan valmennusjohdon vuoro ottaa aikalisä. Tästä peli jatkui hermostuneesti molemminpuolisilla epäonnistumisilla. Puoliajalle koppiin lähdettiin Namikan hienoisessa johdossa 25-21.

Kolmas erä alkoi valko-venäläisten tahdissa. Meshcheryakova nousi kahden minuutin pelin jälkeen 26-27 johtoon, mutta sai joukkuevirheet täyteen nopeassa tahdissa. Namika pystyi muuttamaan rytmiä, ja Meshcheryakova sortui tiukassa puolustuksessa pallonmenetyksiin. Silminnähden sydämistynyt vieraiden valmentaja otti aikalisän. Palaute oli kuuluvaa. Ei auttanut. Namika pelasi nopeilla syötöillä jäätävän hienon kahden pisteen hyökkäyksen. Riisti. Pakotti minskiläiset hyökkäysajan ylitykseen ja peräkkäisiin pallon menetyksiin. Vaikka omassa päässäkin kolisi, niin viimeiselle erätauolle mentiin Namikan kahdeksan pisteen johdossa (37-29).

Neljänteen erään Meshcheryakova läksi vielä kovaa. Vastustaja juoksi kahdesti harppunasyötöstä vapaan nopean. Namikan joukkuevirheet kertyivät. Oli syytä ottaa aikalisä reilun minuutin jälkeen. Namikan heitot kolisivat rautoihin. Tilanne erän puolessa välissä Namikalle 40-37. Synkkä hetki iski taas. Puolustus aukesi liian helposti. Minskiläiset pelasivat palloa koriin. Namika menetti. Peli tiukka. Namikan aikalisä. Heti perään Meshcheryakovan aikalisä. Viimeiselle peliminuutille lähdettiin 49-46 tilanteessa.  Meshcheryakova iski nurkasta kolmosen. Namika menetti. Meshcheryakova menetti. Tilanne 49-49, ja aikaa jäljellä 6,7 sekuntia. Namikan pallo. Viimeinen yritys. Ei koria. Ei virhettä. Edessä oli neljän minuutin jatkoaika.

Meshcheryakova aloitti lisäajan terävämmin. Stoppi ja kori. Hermostuneen palloilun jälkeen lisäajan puolivälissä Namika tasoitti. Ja meni hyökkäysajan lopussa vedetyllä kolmosella ohi. Minskin joukkue otti aikalisän tilanteessa 54-51. Aikaa tässä vaiheessa pelikellossa 28 sekuntia. Roopen rummun “biitti” nousi huippulukemiin. Meshcheryakova menetti, rikkoi ja Namika pussitti vaparit. Se oli siinä. Loppulukemat 56-51 Namikalle.

Namikan tilastokärjet pelissä olivat Urho Saarinen 21/9, Benjamin Vanninen 10/8, Leevi Karjalainen 7/3 ja Oskari Koskela 5/3. Vastustajan tehokkaimmat olivat Zimur Drukau 12/6 ja Wjatscheslaw Padbiarezki 8/5.