1. peli Valmieras BSS vs HNMKY 16.1.2015 @13:30

Labrīt! Riga!

EYBL Championship, Boys U16 (1999-2000), Stage 2, 15-18.1.2015, Riga, Latvia

EYBL Reklāma
Pyynöistä ja käskyistä huolimatta HNMKY:n B-poikien EYBL blogi herää jälleen - tällä kertaa Riikasta.

Joukkue laskeutui koulupäivän jälkeen Riikan lentokentälle torstaina alkuillasta. MaSun joukkue lensi samalla koneella, ja molemmat joukkueet majoittuivat EYBL-organisaation järjestämään Hotel Victorjaan, joka sijaitsee n. 20 minuutin kävelymatkan päässä pelipaikalta (Oskara Kalpaka Rīgas tautas daiļamatu pamatskola).

Perjantaina aamuherätyksen  ja kävelylenkin jälkeen pojat söivät nakki-makarooni-aamiaisen pelipaikalla. Sen jälkeen joukkue seurasi tulevien vastustajien aamupelejä, kunnes aloitettiin valmistautuminen omaan ensimmäiseen peliin klo 13:30 latvialaista Valmieras BSS vastaan.

Viimeiset ohjeet ennen peliä
Vielä asianmukaiset kättelyt
GO!
Peli alkoi tunnustelevasti tasaisena ja jatkuikin niin, johtoaseman vaihdellessa vuorotellen koko ensimmäisen erän. Erätauolle mentiin HNMKY:n pisteen johdossa (14-15).

Toinen erä alkoi Namikalla nihkeästi. Menetyksiä, virheitä ja ohiheittoja tuli harmittavasti. Ja levypalloissakin hävittiin. Valmieras vei erän alun 8-2. Erän lopulla levypallot saatiin haltuun, hyökkäys kasaan ja menetykset pois. Puoliajalle päästiin edelleen yhden pisteen johdon turvin (22-23).
Lääkintähenkilökunta päivystyksessä kentän päädyssä (ZZZ-zzz?)
Kolmas erä alkoi taas menetyksin, mutta sitten puolustus tiivistyi ja palloon saatiin liikettä. Hyvien vapauttavien syöttöjen avulla Namika vei erän alkua. Valmieras ei kuitenkaan pudonnut kyydistä vaan kiipesi vahvan korinaluspelin kautta tasoihin ja ohi. Erän puolivälissä tilanteessa 33-28 Namika otti aikalisän.

Kahdella perättäisellä onnistuneella kolmosella Namika nousi jälleen johtoon. Erän loppu pelattiin molemmin puolin hermostuneesti. Viime hetkken onnistumisen kautta Valmieras poistui viimeiselle erätauolle kahden pisteen johdossa 36-34.

Leevi pussittaa vaparin
Neljännen erän alussa Valmieras oli terävämpi. Namikan hyökkäys pyöri hyvin, mutta viimeistely ontui. Valmieras siirtyi kuuden pisteen johtoon kovilla henkilökohtaisilla suorituksilla erän puolessa välissä. Ottelun tempo nousi loppua kohti; molemmat halusivat voiton. Viimeisellä minuutilla tuli kaksi Namikan epäonnista menetystä ja Valmierakselle ohiheittoja. Aikalisälle mentiin Namikan johdossa tiukassa 42-43 tilanteessa, kun peliä oli jäljellä enää 24 sekuntia. Namika pelasi sekunteja kellosta. Valmieras rikkoi. Namika iski komean korin ja siirtyi kolmen pisteen johtoon kun kellossa oli aikaa 9 sekuntia. Namika riisti pallon, Valmieras rikkoi. Viime sekunnin vaparilla Namika sinetöi tiukan pelin voiton lukemin 42-46.
Lopputulos taululla
HOS!
Hyväpelihyväpelihyväpelihyväpeli...
Jani ja Mara analysoivat statseja
Namikan tilastokärjet pelissä olivat Benjamin Vanninen 9/11, Urho Saarinen 9/4, Joonas Janhonen 7/1 ja Teemu Tumanoff 6/6. Vastustajan tehokkaimmat olivat Anrjis Miska 14/8 ja Rainers Kalnins 13/5.