EYBL U16 2. div. 2014-2015

perjantai 27. maaliskuuta 2015

2. peli HNMKY vs SDJSOR Nr. 7 27.3.2015 @19:30

Päivän ensimmäisessä pelissä Jekateriburgia vastaan Live-seuranta ei ilmeisesti toiminut. Seurantaa voi yrittää nyt täältä klo 19:30 paikallista Riikan aikaa.

Peli on valmis alkamaan. Järjestäjien live-seurantakin näyttää olevan päällä. Namikalla 9 pelimiestä (Hartikainen parantelee edelleen kuumettaan hotellilla). SDJSOR on liikkeellä kahdeksan pelaajan voimin.

Ensimmäinen erä alkoi ihan napakasti, vaikkakin taas tuli pari turhaa menetystä. Pallo liikkui hyvin. Maltettiin hakea hyvät paikat. Namikan 6-2 tilanteessa SDJSOR otti ensimmäisen aikalisänsä. Se auttoi. SDJSOR nousi nopeasti 0-5 runilla Namikan ohi. Benjamin Vannisen kolmella vaparilla Namika nousi taas johtoon. Namikan apupuolustus toimi hyvin. Aapeli Syrjämäki nosteli korin alta lisäpisteitä ja kahmi molemmissa päissä levypalloja. Erä Namikalle 17-13.

Toinen erä alkoi molemmilla joukkueilla takkuisesti. Namikan jää rikkoutui ensin. Oskari Koskelan ja Joonas Janhosen kakkosilla sekä Urho Saarisen kolmosella Namika venytti eroa lukemiin 24-17. SDJSOR otti paikkaprässin, mutta Namika syötteli sen rikki. HNMKY voitti levypallot ja puolusti hyvin. SDJSOR rikkoi joukkuevirheensä täyteen. Joonas Janhosen ja Benjamin Vannisen vapareilla ero yhdeksään pisteeseen. Erän lopulla Namika otti muutaman turhan vaikean ratkaisun, jotka johtivat menetyksiin. Puoliajalle kuitenkin Namikan johdossa 28-19.

Kolmannen erän alkussa Namikan heittoyritykset paukkuivat rautoihin ja jalat eivät pysyneet kentän viivojen sisäpuolella. SDJSOR tuhri paikkansa samalla tavalla, mutta nousi kuitenkin  Namikan kantaan 28-27 kun erää oli jäljellä 1:30. Namika teki ensimmäiset pisteensä vasta erän viimeisen minuutin alkaessa. Oskari koskelan kolmonen summerin soidessa vei Namikan kuuden pisteen johtoon (33-27). Nihkeä kolmas erä meni kuitenkin SDJSOR:lle luvuin 5-8.

Erätauolla valmentajat loivat henkeä joukkueeseen neljättä erää varten. Eelis Copelandin nappisyöttö löysi Joonas Janhosen. Hieno! SDJSOR ei anna periksi. Benjamin Vannisen vapareilla Namika edelleen kuuden pisteen johdossa (36-30), kun peliä on jäljellä viisi minuuttia. Muta nyt ei ole helppoa.  SDJSOR nousi taas iholle. Oskari Koskelan vapareilla ja Benjamin Vannisen hypärillä Namika johtaa 40-36, kun peliä on jäljellä kaksi minuuttia. Urho Saarisen vaparit venyttivät eron 6 pisteeseen. SDJSOR kuittasi and1:llä. Urho Saarinen onnistui korinteossa vielä kaksi kertaa peräkkäin. SDJSOR:n aikalisä tilanteessa 46-39 ei tuonut tilanteeseen muutosta. Lukemat säilyivät sellaisenaan taululla ottelun loppuun saakka (46-39). Vaikea mutta raskas peli. Tärkeä voitto sarjan kannalta!

Tilastomerkinnät: Urho Saarinen 13/7, Benjamin Vanninen 13/6, Joonas Janhonen 8/6, Oskari Koskela 7/7 ja Aapeli Syrjämäki 5/10. Vastustajan nohevin tänään oli koko pelin kentällä tahkonut Ilya Prokurov 17/10.

Tilastot täältä.
Sarjataulukko täältä.

Loppuverryttelyn ja suihkun jälkeen iltapalalle ja nukkumaan. Huomenna heti aamusta Namikalla vastassa erittäin kova kotijoukkue, sarjakakkonen, BS Ridzene ykköstykkinään Latvian U16 maajoukkueen tukipilari Francis Lacis.