1. peli BS Jekaterinburg vs HNMKY 27.3.2015 @13:30

Taas mennään. Ottelun live-seuranta täältä.

Joukkue valmiina avauspeliin 9 pelaajan voimin. Tommi Hartikainen huilaa hotellilla epäonnisesti kuumeen kourissa. Joukkue toivottaa pikaista paranemista!

Parane pian, Tommi!
HNMKY:n pääty

Kovia koneen, kuuman ja kosteam BS Ridzenen kotihallin ilmasta puuttuu happi!!!
BS Jekaterinburgin pääty

Ottelun alku oli kovatempoinen, mutta hermoilun sävyttämä. Menetyksiä ja ohiheittoja puolin ja toisin. Erän puolivälissä 4 neljän minuutin pelin jälkeen HNMKY johti ohuesti 0-3. Sen jälkeen Namikan peli aukesi. Martin Koevin johdolla tilanteeksi 0-10, ja Venäläiset tarvitsivat aikalisän. Erän loppu sujui Namikan hallinnassa, vaikkakin oli hyvin rikkonainen. Tauolle Namikan johdossa 4-15.

Toinen erä alkoi hyvin. Namika iski nopeasti muutaman nopean korin ja erän puolelssa välissä Namikan johto oli jo 8-27. Jekaterinburg kuittasi kuitenkin Namikan otteen löystyessä nopeassa tehdissa kaksi kolmosta ja yhden fast breakin tuoden tilanteen lukemiin 17-29. Erän loppupuolella taas molempien ote hieman herpaantui. Namika hieman terävämpi. Aapeli Syrjämäki nosteli korin alta Namikalle tärkeitä pisteitä. Puoliajalle tilanteessa 19-33. Huh huh kun meni peli sekavaksi palloiluksi. Namikan valmennus otti aikalisän tilanteessa 29-42, kun kolmatta erää oli jäljellä 1:49.

Kolmas erä alkoi hieman hapuillen. Venäläiset pääsivät iskemään muutaman helpon korin. Namika menetti palloa vähän liian helposti ja heitotkin kolisivat raudasta ulos. Erän puolivälissä tilanne kuitenkin vielä Namikalle 27-42. Kuten kahdessa ensimmäisessäkin erässä, Namika pelasi laajasti koko rosteria käyttäen. Viimeiselle erätauolle Namikan 17p johdossa lukemin 29-46.

Neljänteen erään lähdettiin vähän väsyneesti. Palloa menetettiin muutaman kerran. Venäläiset pääsivät tekemään pari helppoa. Aapeli Syrjämäki nosti korin altaja. Leevi Karjalainen pamautti kolmosen, ja Joonas Janhonen vei Namikan vapareilla jo 21p johtoon 34-55. Janhonen show jatkui. Ensin hyökkäyslevypallo ja 2p nosto. Heti perään blokki omassa päässä ja siitä kuljetus kentän läpi lay-up 2p. Tilanne 34-59 kun ottelua jäljellä 3 minuuttia. Ottelun loppu sujui Namikan hallinnassa. Loppulukemat taululla 44-67.

Tilastomerkinnätä pelissä: Aapeli Syrjämäki 16/5, Oskari Koskela 11/4, Benjamin Vanninen 10/7, Joonas Janhonen 9/9 ja Urho Saarinen 8/1. Vastustajan vaarallisin oli Konstantin Bakaenko 17/3.

Ottelun tilastot tästä.

Ensimmäinen peli pelattu - ja voitettu. Hieman mitäänsanomaton peli kylläkin. Paljon hyvää, mutta myös paljon parannettavaa. Tämän taistelun voi nollata saman tien. Nyt syömään ja lepäämään. Illalla 19:30 paikallista aikaa Namikalla vastassa SDJSOR Nr. 7 Novgorodista, tehokkaimpina pelaajinaan Rushan Salekhov ja Ilya Prokurov. Sarjan hännillä olevat novgorodilaiset ovat pelanneet nyt 11 ottelua, joista saldona tähän mennessä 1 voitto ja 10 tappiota.