EYBL U16 2. div. 2014-2015

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

4. peli HNMKY vs MaSu 31.5.2015 @14:00

Namika lähtee Final Five turnauksen neljänteen ja koko kauden viimiseen otteluunsa MaSu:a vastaan klo 14:00. MaSu on mukana turnauksessa toistaiseksi puhtaalla pelillä voitettuaan eilen Ridzenen ja Admiralteiskayan sekä tänään aamupelissä VKM:n.

Ensimmäinen erä alkoi vauhdilla, mutta hieman hapuillen molemmilta joukkueilta. MaSu rikkoi ensin kuparisen kahden pelatun minuutin jälkeen. Namika pyörittää ja Koskelan ajo korille tasoittaa tilanteen. Namika menettää. Ricky Waxlax ajaa lujaa korile. Tuomari näkee EU:n arvoisen virheen. MaSu vapareilla johtoon 2-4. Saarisen kolmonen rautoihin, Syrjämäki tippaa levyristä sisään 2p. Namika pelaa liikkuvaa paikkaa. MaSu ajaa sisään, pelaa pallon ulos ja pudottaa kolmosen. Jadda kuittaa 2p lay-upista. Namika ei sulje kunnolla ja MaSu nostaa hyökkäyslevypallosta johdoksi 6-11. Namikan aikalisä. Jadda iskee kolmosella Namikan taas MaSun kantaan. Namikan nopea, ja Vanninen juoksee Saarisen syötöstä 2p. Namikan paikkapuolustus liikkuu hyvin. MaSu syöttää sivurajasta ulos. Edelleen kovuutta tarvitaan korin alle. MaSu vie liikaa hyökkäyspään levypalloja. Namika juoksee nopean, MaSu rikkoo ja Hartikainen upottaa molemmat vaparit sisään. Ensimmäinen erä juostu. Tilanne 13-15 MaSulle.

Toinen erä alkaa nihkeästi. MaSun paikka on nyt vaikea Namikalle. Omassa päässä ollaan edelleen liian pehmeitä korin alla. MaSu nostaa taas helpon korin alta. Copeland ajaa toisess päässä lujaa korille. MaSu rikkoo rajusti. Copeland upottaa molemmat vaparit. Taululla 15-18 MaSulle. Namika pelaa näyttävän sisään-ulos-pallon ja Karjalainen pamauttaa kolmosen. Nyt Namika saa omat levyrit haltuun. Rikka löytää nappisyötöllä takaovesta Koskelan ja hieno 2p. Taululla nyt 20-20, ja MaSun on otettava aikalisä, kun toista erää jäljellä vielä 5:32. Namika menettää pallon kahdesti. Onneksi MaSukaan ei tässä vaiheessa osu. Namika vaihtaa kokoonpanoa. MaSu pääsee kaaren takaa yrittämään ja nyt osuu 3p. Namika menttää taas, ja taas. MaSu painaa kolmosella jo 20-28 johdon. Saarinen syöttää kulmaan, Jadda naulaa hienon kolmosen. Koskela haastaa hyvin korilla 2p. MaSu ottaa askeleet. Saarinen harhauttaa ja pääsee vapaasti iskemään kolmosen. MaSu kuittaa heti nurkasta samalla mitalla. Saarinen löytää Koskelan, joka onnistuu 2p hypärissä. Namikan paikkapuolustus liikkuu nyt hyvin. MaSu saa vielä heiton ilmaan viimeisellä sekunnilla. Raudasta ulos ja Vanninen poimii levypallon summerin soidessa. Puoliajalle MaSun pisteen johdossa 30-31.

MaSulla ensimmäisellä puoliskolla 14 hyökkäyslevypallo Namkan viittä vastaan. Menetyksiäkin on liikaa (14), kun MaSulla tilastoissa merkittynä vain 7. Namika on ollut tarkempi 2p. heitoissa (64%), mutta MaSu on rankaissut vapareista 90% tarkkuudella.

Kolmannessä erässä turnauksen väsymys näkyy jo molemmissa joukkueissa. Kolme minuuttia pelattu ilman pisteitä. Heitot rautoihin. Palloa menetetään. Ricky Waxlax ottaa kaksi virhettä peräkkäin. Vannisen vaparit rikkovat hiljaisuuden ja vievät Namikan 32-31 johtoon. Saarinen ajaa korille ja Waxlax ei uskalla enää rikkoa. 2p ja taululla 34-31. MaSu ottaa aikalisän. Koskela pamauttaa kolmosella Namikalle kuuden pisteen etumatkan, kun erää on pelattu 5 minuuttia. Koskelaa rikotaan lay-upissa. Molemmat vaparit sisään. Namika jatkaa paikkapuolustuksella. MaSu ei löydä heittopaikkaa. 24 sekuntia täyttyy. Namika iskee ja Vanninen nostaa 2p. Välillä tuomarpeli hieman ihmetyttää...? Ei voi tietysti kaikkea nähdä, mutta nyt jää näkemättä aika selviä virheitä. Kyynärpäät nousevat aika korkealle. MaSu ottaa koko kentän prässin. Kädet käy vähän turhan kovasti, mutta tuomarit sallivat sen. Tumanoff näkee korin alla Saarisen, joka nostaa 2p Namikan johdoksi 43-32. Aikaa kellossa 1:50. MaSun prässi on nyt liikaa. Namika menettää, rikkoo ja MaSu rankaisee vapareista. Tumanoffin kolmonen antaa lisää happea otteluun. Namika vie kolmannen erän selvästi 16-4, ja johtaa peliä 46-35 viimeiselle tauolle mentäessä.

Neljäs erä alkaa. MaSu ei luovuta, vaan tulee lujaa. Waxlax riistää ja donkkaa. Namikan aikalisä 46-40, kun neljättä erää pelattu vain 50 sekuntia. MaSu pudottaa prässinsä puoleen kenttään. Jadda ajaa röyhkeästi keskeltä 2p. MaSu kuittaa kolmosella. Nyt Namika ei osu. Ei ollenkaan, kunnes Tumanoffin puoli-floatteri löytää koriin. MaSun "vierasvahvistus" Gustavson onnistuu nyt - and1. Namika menettäää. MaSu rokottaa kolmosen ja nousee tilanteeseen 50-49. Namika ei edelleenkään osu. MaSu laittaa uudeln kolmosen ja siirtyy johtoon. Vanninen kuittaa kolmosella Namikalle 53-52 johdon takaisin. MaSu rikkoo jälleen ajossa. Tuomari ei tätä näe. Pallo menee päädystä ulos. Tuomari ei näe tätäkään oikein, vaan puhaltaa kiistan kautta pallon MaSulle, joka kiittää ja naulaa kolmosen. Pallo pelataan korin alle Syrjämäelle. MaSu rikkoo. Toinen vapari sisään ja tilanne 54-55. MaSu onnistuu toisessa päässä omassa vaparissa. Kellossa aikaa 2:00 ja taululla 54-56. Tiukkaa on. Pelin otteett kovenevat. Syrjämäki levypallossa ja and1. Namikalle 57-56. MaSu kuittaa kuitenkin korin alta 2p. Saarinen ajaa korille. Tuomari ei näe tilanteessa virhettä. MaSu saa ilmaisen kolmosen, ja taululla 57-60. Namika ottaa aikalisän, kun kellossa enää 43,4 sekuntia. Namika saa pallon ilmaan, mutta pallo pomppii ulos päätyrajasta. MaSu ottaa aikalisän. Namika ei saa MaSun hyökkäyksen liikettä ajoissa poikki. Aika kuluu. Namika rikkoo, kun kellossa on 11,9 sekuntia. MaSu laittaa molemmat vaparit ohi, mutta nostaa hyökkäyslevypallosta 2p Namikan pahasti nukkuessa. Tumanoffia rikotaan 3p heitossa. Vapareista sisään 2p. Taululla nyt 59-62 ja kellossa armottomat 3,2 sekuntia. Vielä MaSun aikalisä. Namika rikkoo heti. MaSun molemmat vaparit taas ohi. Namika ottaa levypallon ja viimeinen pitkä yritys omalta vaparilta ei osu koriin. Kirvelevä kolmen pisteen tappio lukemin 59-62. Se on siinä. Onnittelut MaSulle turnausvoitosta.

Tilastoissa: Oskari Koskela 13/7, Walid Jadda 10/1, Benjamin Vanninen 9/10, Urho Saarinen 7/4, Teemu Tumanoff 7/2, Aaplei Syrjämäki 6/9, Eelis Copeland 2/1, Tommi Hartikainen 2/0. Vastustajan paras oli Ricky Waxlax 26/18.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana on huomattava, että peliä seurasi katsomossa live-veikkausta pyörittävä "hikinauhamies", joka raportoi jatkuvasti puhelimitse tilannetta. Kertoimet vaihtuivat netissä Olimpin ja parin muun live-bet firman sivuilla joka erän jälkeen. Kukahan oli tästä lyönyt vetoa ja millä intressillä?