EYBL U16 2. div. 2014-2015

lauantai 30. toukokuuta 2015

3. peli VKM2 vs HNMKY 30.5.2015 @14:00

Taas mennään.

Namika lähtee otteluun ilman selkävaivaista Joonas Janhosta. (Live)statseja seuraaville tiedoksi, että Benjamin Vanninen pelaa tämän pelin Joonas Janhosen paidalla (nro 96)

Namika aloitti ensimmäisen erän hieman terävämmin juoksemalla pari nopeaa, mutta VKM siirtyi kolmosella 5-4 johtoon. Koskelan kolmonen. Karjalaisen kolmonen. Taululla 5-10 Namikalle. Liettualaiset nousevat kolmosella tuntumaan. Jadda kuittaa kolmosella. Namika menettää ja VKM nousee tasoihin 13-13. Vanninen osuu nurkasta 3p. Koskela hyökkäyslevyrissä. Kori ja virhe. And1. VKM ei saa heittoa aikaiseksi. 24 sekunnin rike. Namika pelaa erän loppuun kääntöpelin ja Vanninen pudottaa kakkosen sisään. Erätauolle Namikan johdossa 15-21.

Toinen erä alkoi tukkoisesti - molemmilta joukkueilta. VKM siirtyi paikkapuolustukseen. Koev ajaa sisään, löytää leikkaavan Syrjämäen, joka nostaa 2p. Palloa menetetään ja heitetään vuorotellen ohi. Tästä ei nyt ole oikein mitään sanottavaa... Namika rikkoo hiljaisuuden. Jadda löytää Syrjämäen ja 2p. Sama juttu uudelleen ja 2p. Vilnalaiset ottavat aikalisän tilanteessa 19-27 kun erää on jäljellä 3:25. VKM:n paikka on myrkkyä Namikalle. Pallo liikkuu epävarmasti ja heittopaikat eivät oikein aukea. VKM:n pitkä mies rankaisee korin alta. Vilnalaiset siirtyvät prässäämään koko kentällä. Namika saa pallon ylös, mutta ei koriin. VKM pelaa korin alle ja kaventaa tilanteeksi 23-27. Näissä numeroissa mennään myös erätauolle.

Muuten hyvin tuominneelta parivaljakolta on jäänyt korin alla huomaamatta muutama selvä virhe, joista olisi pitänyt ansaita vapaaheitot. Pelissä on nimittäin heitetty tähän asti vain yksi ainoa vapaaheitto (Koskelan and1).

Kolmas erä aukeaa Syrjämäen 2p. hypärillä. Tämän jälkeen rikkonaista peliä pari minuttia. Saarisen kolmonen osuu. VKM kuittaa heti nopealla 2p. Pallo ei liiku. Namika menettää, ja VKM iskee kolmosen. Ja toisen. Taululla VKM:n johto 33-32. Namika ottaa aikalisän kun kolmatta erää on jäljellä 5:50. Namika ottaa vaikeita ratkaisuja. VKM pamautta kolmosen. Saarinen ottaa levypallon ja lähettää harppuunasyötön nopeaan Koskelalle. 2p. Namika menettää. Ja uudelleen. Pallo saadaan takaisin haltuun, ja Tumanoff laidasta 3p. Namika haparoi, VKM riistää ja juoksee kahdesti nopean hyökkäyksen päätteeksi 2p. Aijaijai kun ei nyt kulje. VKM johtaa 44-37, kun erää on minuutti jäljellä. Tumanoffin kyynerpäähän aukeaa pieni haava. Mies paikattavaksi. Copeland löytää Syrjämäen. Ja hypärillä 2p. VKM kuittaa heti olmosellla. Erä loppuu. Viimeiseen erään joudutaan lähtemään VKM:n kahdeksan pisteen johdossa 47-39.

Neljänteen erään Namika ottaa paikkapuolustuksen. Puolustus liikkuu ja VKM ei löydä helpolla heittopaikkaa. Namika prässää nyt koko kentällä. VKM ei saa palloa 8 sekunnissa puolen kentän yli. Pallo Namikalle. Saarinen ajaa korille. Virhe puhalletaan ja vapareista 2p. Pallo ei osu koriin. Ei sitten millään. Pillikään ei soi meille suotuisasti. Pojat turhautuvat ja Namika ottaa aikalisän tilanteessa 47-41. Paikkapuolustus toimii. Namika riistää. Karjalainen syöttää kulmaan ja Saarinen osuu 2p. VKM:ltä loppuu hyökkäysaika. Saarinen ajaa korille 2p. VKM nostaa korin alta 2p. ja Karjalainen kuittaa kolmosella. Kellossa 4:07 ja VKM johtaa pisteella 49-48. Namika ei saa palloa koriin. VKM heittää air ballin. Vilnalaiset ottavat aikalisän. Peliaikaa vielä 2:43. Päätyrajakuvio toimii. Koskela nostaa 2p. Väsyneet jalat liikkuvat vielä puolustuksessa. Saarisen kolmonen siirtää Namikan 49-53 johtoon. Namika pyörittää, ja pyörittää, mutta heittokello päättää pyörityksen ennen heittoa. VKM iskee kolmosen. 52-53. Namika menettää. Aijai. VKM juoksee nopealla johtoon 54-53. Kellossa aikaa 23,6 sekunia. Namikan valmennus ottaa aikalisän. Vanninen löytää Saarisen. Koria kohti ja 2p. Lukemat taululla Namikalle 54-55. VKM:n aikalisä, kun kellossa vielä 9,5 sekuntia. VKM pelaa kuvion. Heittää. Ohi. Saarinen levypallossa. VKM rikkoo lujaa EU:n. Saarinen upottaa molemmat vaparit. Kellossa enää 1,4 sek. Namika pelaa kentälle. VKM yrittää vielä rikkoa. Ei ehdi. Aika loppuu ja Namika juhlii 54-57 voittoa. Hieno nousu joukkueelta neljännessä erässä, mutta katsomossa tämä on kyllä ihan hirveetä kattoo. Spontaani "Huh huh" kuullaan päävalmentajankin suusta.

Tilastoissa: Urho Saarinen 16/9, Oskari Koskela 12/5, Aapeli Syrjämäki 10/5. Vastustajan tehokkain oli Stonikas 13/11.